гел лак - покритие

Покритие гел лак – 2 метода за сваляне

Сподели с приятели

Всички знаем добрия стар метод с опаковането на покритие гел лак, но знаете ли важните подробности?
Днес ще ви разкажем интересни факти, както за този метод, така и за свалянето с електрическа пила.

Накисване

От както гел лака съществува, метода за сваляне на старото покритие е, чрез накисване с ацетон. Този метод позволява 100% сваляне на покритието, за да бъде нанесен изцяло нов продукт, който да позволи престоя му достатъчно време върху ноктите без да се отслоява и да създава предпоставки за неприятни последици от отлепване, задържане на влага и т.н. В този случай ноктите ще бъдат равни без да се налага допълнителна работа за това.
Но!
Методът има и своите отрицателни страни. Използването на ацетон не рядко води до омекване, изтънява е, чупливост и болка в ноктите, което налага периодична почивка, за да се възстановят. Другият често срещан проблем е вероятността от алергични реакции, тъй като ацетонът е силен препарат.
При този метод е от изключително значение Маникюрист да умее да работи нежно и прецизно, тъй като разкисването на материала умекотява нокътя и често неумелите, самоуки или не знаещи маникюристи издълбават по невнимание в естествените нокти дупки по време на “изчегъртването” на размекнатия гел лак.
Нашата препоръка е този метод да се използва по-рядко.

покритие


Ел. Пила


Сравнително нов метод за сваляне на покритието!
Механично сваляне под формата на изпилване на старото покритие. При този метод рядко се налага почивка от гел лак, тъй като няма почти никакъв контакт с естествения нокът.
Тук е изключително важно да отбележим, че свалянето на покритието е частично и се допълва с нов продукт, което често изисква заравняване на всеки нокът и спазване на срока за подмяна на лака през 2 до 3 седмици, тъй като покритието старее и губи свойствата си.
Професионализмът на маникюриста и тук е от голямо значение, тъй като липсата на знания могат да доведат до дълбоки и трайни увреждания на ноктите, които да оставят белег завинаги!

За здравето и красотата на вашите нокти препоръчваме прилагането на вторият метод при условията за прилагането му!

Запиши час за маникюр

Ако си възпрепятствана и не можеш да посетиш маникюрист прочети нашите насоки за сваляне на гел лак у дома.