гел лак

Гел лак – 5 много важни факта, които трябва да знаете!

Сподели с приятели

Нуждите на съвременната жена всеки ден се усложняват и изискват повече. Индустрията в сферата на маникюра отговори подобаващо, като създаде дълготряйно покритие “гел лак”, което не се чака да съхне и издържа между 2-4 седмици.

Ето какво важно трябва да знае всяка жена за спецификите на покритието гел лак:

1.Гел лака старее – сигурно го чувате понякога от вашата маникюристка или от ваша приятелка, но какво всъщност означава това? Как така е остарял за 3 седмици? Замисляйки се над понятието за остаряване трябва да ви информираме, че покритието гел лак има определени свойства, които с времето се променят и следователно то вече не може да изпълнява пълноценно функциите си. По тази причина започва отслояване (отваряне), чупене и промяна на цвета.

2.Ноктите израстват и покритието се измества напред – това означава, че в свободния край (дължината на израстналия нокът) започва да натежава допълнително гел лак-а, което е предпоставка за болезнени счупвания, тъй като нашите нокти не са конструирани да издържат дължина по-голяма от макс 1/2 от дължината на плочката (разстоянието от кожичката до края на живеца). Тук е важно да отбележим, че дори подсилените с гел естествени нокти са стъбилни и издръжливи не повече от 4 седмици по същата причина!

gel lak

3. Покритието се изхабява – повечето жени в ежедневието си извършват много и разнообразни дейности. И всичко преминава през ръцете. Ноктите и гел лак-а се срещат отблизо с повечето женски задачи. Миене на чинии, къпане, чистене (не само на банята 😉), домашни ремонти, отваряне на ключове, ровене в чанти и разни ежедневни инциденти като пресрещане на някой пръст в шкафа. Това са доста на брой основателни причини за загубата на блясък, надраскването на лака, отчупване на ъгълчета, отслояване и други неприятни интервенции.

4. Отваряне на гел лак-а – В никакъв случай не дърпайте отлепеното място! Когато усетите или видите отслояване някъде би следвало с ножичка да го изрежете, с пиличка да се запили драскащата част от покритието (внимавайте да не изпилите естествения нокът), след това може да поставите обикновен безцветен лак, за да запечатате донякъде отворения край.

Препоръчително е да посетите салона за ремонт на нокътя, ако все още ви е далече времето за смяна на целия гел лак. Ако забележите надуване или отлепване на покритието, но не можете да приложите горепосоченото веднага се обадете на вашия маникюрист, тъй като това е предпоставка за задържане на влага и мръсотия между нокътя и покритието. Само по себе си това е благоприятна среда за развитието на “мухъл” народно казано или професионално – псевдомонас.

5. Всяко непрофесионално отстраняване на покритието (с течност или с пила) ще наруши цялостта на естествения нокът, което ще доведе до изтощаване, изхабяване, увреждане (понякога може да е трайно) и след това задържането на новия гел лак става все по-трудно.

Надяваме се, че сте научили нещо нови или сме ви припомнили нещо, което знаете с тази статия. Ако ви е била интересна и смятате, че може да е полезна за вашите приятелки – СПОДЕЛЕТЕ я с тях в социалните мрежи (Facebook). А ние ще продължаваме да пишем още и още по необятните теми за маникюра и педикюра, гел лак-а и другите изкуствени покрития.