педикюр с гел лак

Педикюр с гел лак през зимата – 4 съвета за крачетата

Красивите и здрави крачета имат нужда от грижа не само през лятото.

След топлите слънчеви дни и цветни крачета идва времето на затворените обувки, студеното и влажно време. Промяната на сезона води със себе си необходимостта от промени в навиците ни.

Време е да изберете ще продължите ли да поддържате педикюр с гел лак и през зимата?

Що се отнася до крачетата има няколко важни неща, на които искаме да обърнем внимание:

педикюр с гел лак
  • Дължината на ноктите – изключително важно за всички сезони в които се носят затворени обувки е ноктите да се поддържат къси и кожата/кожичките да се почистват редовно, както и да е добре хидратирана. Невниманието и оставянето на прекомерна дължина може да доведе до впиване на нокти, болки, възпаления, счупвания на нокти, изкривявания на нокътна плочка, ранички и много други проблеми.
  • Лак или Гел лак? – в сезона на затворените обувки, ако прецизно е поддържан педикюра през лятото спокойно може да се продължи и педикюр с гел лак през зимата, като имате предвид, че ще се налага по-честа поддръжка на ноктите. Ние от Barbs Style препоръчваме следния график на поддръжка: 1 посещение цялостен педикюр с гел лак, след 2-3 седмици (зависи от това, колко бързо растът ноктите) козметичен педикюр (смяна на гел лака), след още 2-3 седмици пак цялостен педикюр. Ако ноктите са изтощени или вие не желаете да поддържате гел лак се препоръчва редовна поддръжка на ноктите и кожата на ходилата (почистване и хидратация) поне веднъж месечно.
  • Обувки и чорапи- важно е да се носят удобни и топли обувки, които не стискат, подпират, не изпотяват краката, както и памучни (или други естествени материали) чорапи, които не стягат, нито пък са твърде големи. От изключително значение за хигиената е чорапите да се гладят или да минават през сушилня, както и да не се перат с бельото.
  • Дезодоранти и кремове – използвайте антибактериални дезодоранти за обувките си, те ще ви спасят както от неприятни миризми, така и от бактериални инфекции по кожата и ноктите, които в този сезон лесно се появяват. Подсушавайте добре ходилата и пръстите след баня, хидратирайте кожата с подходящи кремове.

Здравето на вашите крака е приоритет за нашите специалисти, а красотата е следствие и произхожда от здравето и поддръжката им!