маникюр

Маникюр с гел лак – колко време отнема? 1ч-2часа?

Сподели с приятели

През 2021г времето върви бързо и е от голямо значение особено в големите градове, където животът кипи. Често клиенти ни питат: “Колко време отнема процедурата Маникюр с гел лак?”.

Отговорът на този въпрос не е един, а напълно индивидуален за всеки клиент. И сега ще споделим няколко вероятни версии:

  1. Къси, начупени нокти без лак
    • в този случай процедурата ще бъде сред най-бързите, тъй като се спестява време за сваляне на старо покритие гел лак и скъсяване на нокти. Ако клиентката е избрала цвят и знае, какво точно иска ще се спести още време (5-10-15мин). Още нещо, което може да спести време от процедурата и тя да бъде максимално кратка е – липса на разговор с маникюристката, правилна позиция на клиентката , по-малко мърдане, чесане, въртене на стола и ровене в телефона. Ако искате процедурата да е възможно най-кратка трябва да уведомите маникюристката си още с идването и да следвате инструкциите и! Така тази процедура може да ви отнеме около 45мин.
  2. Дълги нокти с 2-3 счупени, които ще се изграждат, старо покритие от гел и гел лак, клиентката не знае още какъв цвят иска, но ще има и 2 декорации
    • Тази процедура може да отнеме около 2 часа! Защо толкова много? Ако посещавате за първи път салона старото покритие трябва да се свали изцяло, тъй като не се знае, какви продукти са използвани и е много вероятно те да не направят необходимия контакт с новите, които ще бъдат поставени. Това се прави с цел да се избегне отлепване, получаване на въздушни балони под покритието, което е благоприятна среда за развитието на бактерии и гъбички. След това е необходимо скъсяване, оформяне, изграждане на счупените и в някои случаи заравняване на плочката. Тук отново важат условията за разговори, правилна позиция на клиента и внимание към всяко движение.
  3. Маникюр на редовна клиентка след 2-3 седмици
    • Тази процедура може да варира от 1ч и 10 мин до 2 часа. Ако клиентката знае, какво иска и то е в 1-2 цвята без декорации, ноктите са здрави и равни, времето за маникюрът и ще е около 1ч и 10-15мин. Ако обаче тепърва избира цвят, декорации, решила е че и се бъбри и се е отпуснала и се наслаждава на процедурата. То тя може да отнеме 2 часа съвсем спокойно.
маникюр

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и интересна. Нашата цел е да ви информираме за всичко свързано с маникюра и педикюра, за да знаете, какво, кога и как е здравословно и красиво за вас. Ще се радваме, ако поне малко сме ви ориентирали времево в тази любима на повечето жени процедура.

Бъдете усмихнати и позитивни, наслаждавайте се на времето си, особено на това, което ви прави жени ❤️

Прочетете още интересни факти за Гел лака или разгледай наши дизайни в Instagram