ортопедични стелки

Диагностика на стъпала

Щастливи сме да споделим, че от началото на м. Май в Barbs Style вече се извършва “Диагностика на стъпала” от нашия специалист – педикюрист Ивона Андонова.

Какво представлява диагностиката?

Сама по себе си тя е преглед “Консултация”, в която се установява дали има изменения по стъпалата, какви са те и какви мерки трябва да се вземат, за да се запази или подобри състоянието им.

При голяма част от измененията, изработка на индивидуални стелки + редовни упражнения и съобразен подбор на обувки (модел и размер) могат да стопират задълбочаването на проблема и дори да възстановят до някъде състоянието.

Ако имате болка в краката, колената, кръста, гърба…това може да е знак за проблем с ходилата, неправилно стъпване, което може да доведе до образуване на мазоли, кокоши тръни, деформация на пръстите и на ноктите.

При ноктите могат да се появят изкривявания, отлепване на нокътя от леглото – кухини, впивания на страничните ръбове в кожата, които могат да осигурят благоприятна среда за развитие на бактериална или гъбична инфекция.

Общо взето всичко е свързано и зависимо едно от друго.

Тук е добър момент да обърнем внимание на един неуспорим факт:

Човешкото тяло е изключително и всичко в него работи в съвършена симбиоза! Достатъчно е да разберете и задействате правилно поддръжката му, а именно да се работи за активността на мускулатурата, за да не пада тежестта върху костната система. Коститета са “арматурата” в тялото, а мускулите имат задачата да го поддържат.

Поддръжката можете да извършвате с елементарни ежедневни упражнения (поне 2-3 пъти седмично) тип Йога или Пилатес. YouTube е пълен с добри идеи, които можете да прилагаме и у дома.

Ако имате подозрения или вече знаете, че е необходима изработка на ортопедични стелки, вече може да комбинирате тази задача с един релаксиращ и красив Педикюр за вашите крака.