gel lak

Gel lak – 5 стъпки как да го сваля вкъщи?

Сподели с приятели

Вярваме, че по време на карантината има доста момичета, които имат нужда поне от сваляне на гел-лак (gel lak), и то вкъщи. Това е причината да напишем статията, за да помогнем на много от вас, с подробно описание за свалянето на гел-лак(gel lak) при домашни условия.

Необходими продукти и инструменти:

  • алуминиево фолио – изрежете 10 квадратни парчета с размер 5х5 см,
  • 2 тампона за грим, които се разрязват на 6,
  • ацетон (от аптеката)
  • избутвач или друг подходящ метален инструмент,
  • пила,
  • олио за кожички.

Процедурата

С пилата за нокти се надира повърхността на лака, накисват се нарязаните парченца тампон с ацетон и се поставят един по един, и се завиват с фолиото. Изчаквате 10-20мин (проверявате дали се е разкиснал лака (gel lak), трябва да е набръчкан целия и да пада с леко разбутване). След това смъквате фолиото от всеки пръст едно след друго и с помощта на избутвача сваляте покритието. Изглаждате леко с пилата, като внимавате да не пилите естествения нокът. Изпилвате ноктите и ги оформяте. Поставяте олио за кожички и разтривате.

Поддръжка

Тези, които не са отлепени и не налагат сваляне могат да бъдат скъсени (ако дължината вече ви пречи) с пила. Можете да нанесете безцветен или цветен обикновен лак отгоре, ако са неприятно израснали. Свалянето на обикновения лак да се извършва с БЕЗАЦЕТОНОВ лакочистител.

Не забравяйте да дезинфекцирате инструментите си след процедурата! Научете повече за дезинфекцията и за педикюра у дома.

gel lak

А ако тази работа ви допада и искате да се учите професионално свържете се с нас за базови, надграждащи и бизнес обучения!

Желаем ЗДРАВЕ на всички!

Leave a Comment