видове маникюр

Видове маникюр – събрахме най-известните 5 вариации за вас

Вдъхновени от многото разговори с наши клиентки, днес решихме да ви разкажем малко повече за видовете маникюр. Вярваме, че необходимостта от добре поддържани ръце и нокти в съвременния свят е просто част от ежедневието ни – това важи не само за жените, но и за мъжете. Чрез редовна грижа, ръцете ни могат да са по-меки, по-чисти и приятни на досег.

Ето и основните видове маникюр:

Класически маникюр

Класическият маникюр е все още най-често срещаният тип маникюр. Понякога се нарича “мокър” маникюр, тъй като по време на процедурата се използва вана с топла вода с малко сапун в нея. Процедурата е много лесна, а и това е маникюр, който можете да направите у дома – това е нейното основно предимство. Кутикулата се отстранява с помощта на специални клещи и ножици и поради това съществува риск от нараняване и инфекция. След процедурата може да се появят финни разрези по кожата, а това е един от най-неприятните недостатъци на класическия маникюр.

Европейски маникюр

Този тип маникюр е измислен в Европа, и така е получил името си. Особеността на този маникюр е, че при отстраняването на кутикулите не се използват ножици. Този метод се счита за най-безопасният и най-нежен, а възможността за инфекция е практически невъзможна, тъй като по време на процедурата не се използват остри предмети. Кутикулата се обработва със специални емолиенти (крем или лосион), след което внимателно се изтегля от основата на нокътя с дървена пръчка. Европейският маникюр е идеален за тези, които отделят необходимото внимание на ръцете си и редовно посещават козметичен салон. Не е подходящ за груба кожа.

видове маникюр

Апаратен маникюр

Този тип маникюр е вариант на европейския (вижте заглавната снимка). Използва се специален апарат – шлифовъчни фрези се въртят с висока скорост, за да се почисти нокътната плочка и подготви за следващите етапи от процедурата. За да направите такъв маникюр, трябва да се доверите на професионалистите, защото в случай на неправилно боравене с бързо въртящите се фрези съществува опасност от сериозно увреждане на нокътя. Процедурата се извършва на суха кожа и не е задължително да се прилагат омекотители за кожичките. Също така, използвайки различни фрези, маникюристът извършва всички последващи операции, необходими за хигиенния маникюр.

Горещ маникюр

Ако имате крехки нокти, травматизирани кутикули, суха кожа на ръцете, то горещият маникюр може да ви помогне да постигнете добри резултати в грижата за кожата на ръцете и ноктите. За този тип маникюр се използва апарат, който има два режима на работа: режим на затопляне и режим за поддържане на достигнатата температура. Също така, в топлия маникюр се използват пластмасови тави за еднократна употреба и медицински подхранващ лосион. Топлия маникюр се комбинира с класически или европейски маникюр. Кутикулите се отстраняват с клещи за маникюр (в съчетание с класическия маникюр) или пръчки от портокалово дърво (в съчетание с европейския маникюр).

СПА маникюр

Последната част от “Видове маникюр”, но не и безинтерсна е:

Спа-маникюрът, той е сложен процес за ноктите и кожата на ръцете. Мека струя премахва мъртвите кожни клетки, витамини и керамиди. Благодарение на тази терапия, кожата се подхранва, омекотява и овлажнява. Важна част от спа маникюра е нежен масаж на ръцете и върховете на пръстите. Маникюристът използва различни ароматни масла, съчетаващи маникюра със сесия на ароматерапия.

Кутикула се обработва с традиционните оранжеви пръчици и емолиенти. Резултатът от спа маникюра е гладка кожа и силни нокти, а общото състояние на ръцете значително се подобрява. Положителните промени можете да оцените веднага след процедурата.

Да обобщим на кратко “Видове маникюр”

Всички видове маникюр, с изключение на класическия, са по-меки и щадящи за кожата и ноктите ви. Препоръчваме ви да комбинирате апаратен маникюр със спа-маникюр (веднъж месечно), за да предпазвате кожата от дехидратация и напукване. Повече информация за цените и услугите, които предлагаме, можете да прочетете тук.

Споделете ни в коментар, кои видове маникюр ви допадат най-много или запишете час за маникюр сега!

Надяваме се, че статията ни за “видове маникюр” е била полезна и интересна за вас. Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да виждате класотата на “видове маникюр”

Leave a Comment