Поддръжка на боядисана коса

Сподели с приятели

Без значение къде живеем, замърсяването е около нас. Но знаете ли наистина, как то влияе на боядисана коса?

Често чуваме за въздействието му върху здравето ни и само можете да си представите какво реално се случва с косата ви.

Докато клетките на кожата се регенерират непрекъснато, възстановявайки се от третирането с различни продукти, създавайки нови клетки, космите на косата не притежават тази способност. Необходима е допълнителна грижа, за да ги предпазим от външни влияния.

Замърсяването представлява наслояване на микроскопични метални частици върху косъма. В резултат от различни процедури, като изсветляване или боядисване, тези частици си взаимодействат с водородния пероксид и генерират свободни радикали, които по-късно разрушават целостта на кератиновите молекули. Това прави крайния цвят непредсказуем, ненадежден, а оставя косата слаба, крехка и чуплива.

За съжаление, металните частици не са единствените замърсители. В райони с лошо качество на водата, минералните соли могат да предизвикат отлагането на варовик след измиване, оставяйки косъма твърд и груб. Частиците могат да увредят дори фоликулите и да доведат до трайна промяна в структурата му.

UV лъчите пък разграждат цвета и променят структурата на протеините на косата, предизвиквайки преждевременно стареене.

За съжаление, всичко това допълнително утежнява работата на фризьорите. Всеки ден ние влагаме много енергия и страст в работата си, търсим най-подходящите продукти, за да постигнем желания ефект.

Радваме се, че намерихме необходимите продукти, с които в максимална степен покриваме вашите и нашите изисквания за здрава и красива коса. Сега вече е възможно:

  • да неутрализираме вредите от замърсяването, които са се натрупали в косата ви;
  • да я подхранваме и да достигнем до желаните цветове;
  • да осигурим превенция в салона и у дома!

В салона можете да видите как, благодарение на серията на Revlon Professional – “Magnet”, успяваме да увеличим жизнеността на косата ви, да предпазим фибрите й, да възстановим структурата на увредения косъм.

Запишете си час за индивидуална диагностика при Деси, за да изберем заедно най-подходящия продукт за вашата коса.