море, маникюр,гел лак

Море, маникюр и 4 агресора срещу гел лака

Сподели с приятели

Аз и моят маникюр отиваме на море. Плаж, вода, пясък, нощни заведения и коктейли…

Морската почивка винаги е свързана с плаж, вода, пясък, много масла против изгаряне и други за перфектен тен. Какво обаче се случва с ноктите през това време?

море, маникюр, гел лак
  1. Вода – в пъти по-често ръцете се мият или са във вода, а това е един от основните врагове на лака (гел или обикновен). Неизбежно е миенето на ръцете, но ви съветваме поне да не се киснете дълго в морето или басейна, за да избегнете размекването на ноктите, което неминуемо ще доведе до отделяне на покритието от естествения нокът.
  2. Пясък – фин или не толкова, пясъкът е сериозен агресор, както за кожата и косата, така и за ноктите и лака. Малките зърнести частици лесно надраскват покритието, с което създават благоприятна среда за проникване на вода и масла в лака. По този начин маникюрът по-бързо се захабява и има вероятност от отделяне на изкуственото покритие.
  3. Слънце – Ооо, да! Слънцето също може да е сериозен противник за ноктите (лака). Излагането на слънце 5-10-14 дни по 6-8 часа на ден бързо ще доведе до промяна на цвета на всеки лак, а заедно с другите морски фактори красивият маникюр мигновено скъсява издръжливостта си. Ако по принцип маникюрът ви е здрав и красив 3 седмици, то след близката среща с морската ваканция годността му ще намалее с 30-50%.
  4. Защитен фактор – масла, олиа и спрейове за защита на кожата и косата са постоянен спътник на море. Важно е да се знае, че слънцезащитните продукти съдържат не само овлажняващи съставки, а и много други, които влияят неблагоприятно на лака.

Няма, как да се избегнат горе изброените фактори и по тази причина ви съветваме да направите маникютът си непосредствено преди почивката на море и по-скоро след нея също, за да избегнете неприятни последствия като счупвания, отслояване и задържане на влага и мръсотия межди нокътя и покритието, което е благоприятна среда за развитието на бактериални и гъбични инфекции.

Запази своя час сега или разгледай идеи за новия си маникюр.