MAGNET – в борба със замърсяването

Сподели с приятели

Знаете ли наистина, как замърсяването влияе на косата ви? MAGNET ще ви разкаже!

Без значение къде живеем, замърсяването е около нас. И докато знаете неговото въздействие върху вашето здраве и кожа, може да не знаете как то влияе на качеството, текстурата и цялостния вид на косата.

Докато клетките на кожата се регенерират непрекъснато, възстановявайки се от агресията, създавайки нови клетки, космите не притежават тази способност. Трябва да ги защитим от външни агресори, за да поддържаме тяхното състояние.

Замърсяването отлага микроскопични метални частици върху косата. По време на техническа процедура, като изсветляване или боядисване, тези частици ще си взаимодействат зле с водородния пероксид, генерирайки свободни радикали, които ще разрушат кератиновите връзки. Това прави крайния цвят непредсказуем, ненадежден и намален, и оставя косата слаба и крехка. За наша радост има добавка MAGNET към боята, с която можем да елиминираме нежеланите частици.

За съжаление, металите не са единствените замърсители, влияещи върху качеството на косата. В районите с лошо качество на водата минералните соли могат да предизвикат отлагането на варовик по време на изплакването, оставяйки го твърд и груб. Частиците могат да увредят кожичките и дори вътрешния косъм.

UV лъчите също разграждат цвета на косата и атакуват структурата на протеините на косата, предизвиквайки преждевременно стареене на косата.

Всичко това влияе върху работата на фризьорите. Всеки ден ние вливаме енергия и страст в работата и отношенията с клиентите ни.

MAGNET

Благодарение на серията MAGNET от Revlon Profesional вече е възможно да:

  • неутрализираме вредните частици, които са се натрупали във вашата коса,
  • да я защитим и оцветим в пъти по-добре от досега,
  • да ви осигурим превенция в салона и у дома!

Заедно с новата серия на Revlon Professional – Magnet, може да ви помогнем за увеличаване на цветовата жизненост, за възстановяване структурата на увредения косъм и предпазване на фибрите на косата. За да се постигне най-добрия възможен резултат, елате на място в нашия салон за индивидуална диагностика и препоръка за цялостното решение за превенция и здраве на вашата коса!

Следвай ни в социалните мрежи за още интересни факти!

Leave a Comment