дълъг маникюр

Дълъг маникюр – постижима цел!

Много дами харесват и искат да имат дълъг маникюр, но не при всички се получава или задържа.

Защо? Причините в повечето случаи са в невниманието в ежедневните дейности и/или от неправилното стуктуриране на маникюра.

Как да постигнеш целта?

  • Отглеждане на дължина – ако искате естествен дълъг маникюр, той трябва да се отгледа до определената дължина. Това става с редовно посещение при вашият маникюрист (през 2-3 седмици – това зависи от издръжливостта на вашите нокти) за почистване, оформяне и смяна на гел лака.
  • Ежедневие – много ВАЖНО е да внимавате, какво и как вършите задачите си всеки ден. Дългият маникюр изисква внимание и грижа. Редовно подхранване с олиа и кремове за ръце. Всякакви чопкания и стъргания с върховете на ноктите са абсолютно забранени, както и отваряне на кенчета, ключодържатели и прочие. Повишено внимание към опасни дейности водещи до удър, пресрещане и други подобни, тък като едно счупване може да бъде изключително болезнено и с трайни последствия за вашия маникюр.
  • Постигната дължина – в един момент по време на разстежа, дължината започва да изисква надграждане на структурата на нокътя, за да се постигне по-голяма здравина и издръжливост.Това надграждане става с някои бази или гелове (зависи от ноктите), което оскъпява процедурата. Липсата на допълнително покритие и структуриране повишава многократно риска (над 85%) от счупвания и травми на естествените нокти, а понякога това може да доведе до трайни увреждания на матрицата на ноктите.
  • Поддръжка на дълги естествени нокти – при посещение на маникюр процедурата се удължава като време с около 20-30мин. Надграждането изисква време, ако има някой нокът, който се нуждае от реконструкция или някой счупен също се отразява.
  • Цената също се променя – например за стандартен маникюр с гел лак в Barbs Style се заплаща 37лв, а за Маникюр с гел и гел лак 37+12(15)= 49 лв. (52лв). ***цената се определя от вида гел, който се поставя! Виж повече за цените на услугите.
дълъг маникюр


Както една наша любима известна личност обичаше да казва: “Красотата не изисква жертви, тя иска пари” – Карл Лагерфелд –

За още отгледани дълги маникюри посетете нашия профил в Instagram