beauty industry

Как се променя beauty индустрията?

Сподели с приятели

Вирусът COVID-19 се появи в света, поставяйки държавите и обществата ни под огромен натиск. Правителствата наложиха забрани и социално дистанциране и в бюти индустрията, а сега се налага “социална дистанция” от СЗО, като най-ефективният начин за контрол на разпространение на вируса.

И това ще мине. Може би след няколко месеца или година, а може и по-дълго. Възможно е да не се преборим с вируса, а и икономическата криза ще премине. Тя обаче ще остави след себе си трайни промени – нови начини на работа, различно потребление и нови начини за социална комуникация между хората.

Бюти индустрията е сектор, който е длъжен да преживее тази промяна. Услугите, които салоните за красота предоставят са лични и свързани с физически контакт. Докосването се превръща в лоша дума. Наистина ли ще се откажем от красотата? Или тя щеше да спаси света?

Според нас красотата и здравето отново ще продължат да ни съпътстват, защото хората все още имаме нужда да се „чувстваме добре“, но най-вече да сме обгрижвани и то от хора. Нов маникюр? Или нов цвят коса? Да не забравим и така важната епилация…те са нещо повече от “мазане и пилване” и просто “скубане”. Тези процедури са важни за това да сме по-уверени, да се чувстваме по-добре в кожата си. Тази нужда няма да си отиде.

Как ще се промени индустрията?

Може би домашните процедури ще станат по-популярни и все повече салони ще предлагат онлайн обучения. Нищо обаче да замени личния контакт (човекът все пак си остава социално същество), както и знанията и професионализма на практикуващите специалисти. Хората практикуващи тези професии на здравето и красотата (масажисти, фризьори, маникюристи и др….) най-често са хора, които дават сърцето си в работата и тя им носи удовлетворение – Вашето щастие е и тяхно щастие! Те знаят как да ви накарат да се чувствате добре.

Бюти индустрията ще продължи да свързва търсещите красота и професионалистите! Предстои да видим нови форми на работа и адаптиране към новите технологии за още по-добра връзка с вас, нашите клиенти.

Leave a Comment