салон за красота

Салон за красота – 5 стъпки, които ще ти помогнат да избереш твоят салон!

Икономическите последствия от извънредното положение в България тепърва ще набират сила. Но това донякъде ще се отрази пречистващо в много бизнес сфери, особено в Бюти сектора, където конкуренцията е огромна и е трудно да намериш добър салон за красота.

Обществена тайна е, че наредбите не са променяни от 1987 г. и контролът на обектите е доста занижен. По тази причина е изключително важно клиентите, търсещи услуги, като маникюр, педикюр – козметичен, терапевтичен или медицински, фризьорство, козметични процедури и др., да правят малки проучвания преди да поверят здравето и красотата си на дадения специалист. Издирването на салон за красота започва!

В тази статия ще ви дадем няколко важни съвета и препоръки за ключови въпроси и информация, чрез които да добиете по-добра представа за предлаганата услуга и нейните качества, както и принципи, по които да изберете вашия салон за красота.

Съществуват много предразсъдъци по темата, а някои от тях са: често смятаме, че високата цена ще ни осигури качество, но също толкова често се разочароваме; също така смятаме, че ако посетим салон за красота, на някоя известна личност това е гаранция за качество… за съжаления това са митове и легенди.

салон за красота

За да намерите най-оптималното решение за вашите нокти, коса или кожа, е необходимо да обърнете внимание на следните критерии при избора на салон за красота:

  • Цената – определено играе роля, но не е единственият и най-важен критерий (напр.: маникюр с гел лак под 25 лв. е възможно да е опасен за вашето здраве)
  • Стажът на професионалиста – абсолютният минимум за качествен маникюр, например, е 12 месеца практика в салон (не у дома или по приятелки), като препоръката ни е да следите за поне 24 месеца опит
  • Снимки – едно от най-важните пера е снимковият материал, който можете да намерите за даден салон или специалист (гледайте да са автентични, да се публикуват периодично и колкото повече социални мрежи поддържат, толкова по-добра представа ще добиете за възможностите им)
  • Коментари и отзиви от клиенти – изключително важно и показателно е да успеете да намерите отзиви за салона или специалиста. Можете да търсите такива в Google, Facebook, Instagram, по други сайтове или форуми също така Grabo и всякакъв подебен тип сайтове за намаления. Можете да разберете много за качеството на услугите на салона, като прочетете мненията на хора, които са ги изпробвали вече
  • Хигиената – изключително важен и определящ критерий, който можете да установите с посещение на място. Препоръчваме ви да отидете да си запишете час, за да успеете да огледате. Спокойно може да помолите и да посетите wc преди да си тръгнете. Обърнете внимание и на работния процес, ако попаднете в салон за красота докато работят. Огледайте се за уреди и течности за дезинфекция.

След, като проверите първите 4 точки (онлайн) може да стесните възможностите до 2-3 салона, в които да приложите точка 5.

По време на процедурата в обекта, който сте избрали също може да научите важни неща, които да ви помогнат да прецените дали това е вашето място.

Успех в търсенето на вашето местенце и ако нашите съвети са ви харесали споделете статията с приятели!

Leave a Comment