Съмнение за гъбички по ноктите

Сподели с приятели

Привет, прекрасни!

Днес ще засегна още една важна тема – Гъбичките по ноктите.

Ако изпитвате съмнение за себе си или за ваш близък, че може да има гъбички, сега ще ви споделя, как да проверите без да се налага да ходите до Личния лекар, после до дерматолог, чакане, висене и т.н.

Ето на кратко (колкото е възможно) какво да правите:

  • Купете си от аптеката стерилно контейнерче за фекални проби
  • Подсигурете си добре режещ СТЕРИЛЕН инструмент (нокторезачка, клеща, ножичка…)
  • чифт нитрилни/ латексови (или друг вид) ръкавици
  • метална пила (за да загладите отрязания участък)

* Всеки метален инструмент, който имате вкъщи за рязане на нокти може да бъде стерилизиран по следния начин:

Измиване със сапун и четка (не трябва да има остатъци от кожа/нокти и прочие), след което подсушавате и оставяте да отлежи до пълна липса на влага (или го издухвате добре със сешоар), след което вкарвате във фурната (загрята) на 220-250 градуса за 15 мин. 

След, като изстине инструмента е стерилен и годен за употреба!

За вземането на пробата трябва да се (или вашия близък) настаните на удобно светло място, да сте си подготвили всичко гореизброено и да изрежете парченце от мястото, където предполагате, че е засегнато. Ако е повече от 1 нокът препоръчваме да се сложат пробите в отделни контейнери и да се надпишат.

Пробите може да занесете в близката лаборатория и да кажете, че искате изследване за гъбична инфекция на нокът.

След, като получите резултатите, при наличие на някаква инфекция може да посетите добър дерматолог, който се занимава с ходила и нокти, за да ви назначи адекватно лечение или да ни пишете тук или на лично съобщение. Най-вероятно ще можем и ние да ви помогнем.

Прикачаме примерна снимка на нокът, който има гъбична инфекция в дясната част. Вижда се едно пожълтяване, което е с различна структура и представлява кухина.

Ако всичко описано по-горе ви се вижда напрягащо може да ни пишете тук в коментар или на лично съобщение, за да извършим тази процедура в салона.

Подготвен нокът за лечение!

Leave a Comment