дизайн (3)

Напрежение в краката/ходилата

Сподели с приятели

Често срещан случай, особено по времето на затворените обувки е да усещате понякога напрежение/дискомфорт при пръстите на краката. 

Това може да е сигнал за преумора, неудобни обувки, неправилно подрязани нокти, впиващи се нокти и др.

Ето няколко съвета, как да избегнете подобни случаи:

  1. Носете подходящ модел и рамер обувки – за да разберете дали обувката е за вас най-лесно може да проверите като извадите стелката и стъпите с цялата си тежест върху нея. Ако кракът ви излиза от очертанията на стелката означава че тези обувки на са за вас. 
  2. Рязането на ноктите е много важно – най-добре е то да става след баня и на 1мм от живеца, като след това минавате всички ръбове с метална пиличка.
  3. Не носете силно стягащи чорапи – чорапите трябва да са прилепнали, но не и стягащи. Силно препоръчително е да са 100% памук. Изкуствените материи спарват, а при някои хора водят и до алергични реакции на кожата.
  4. Ако носите гел лак обърнете внимание на периода през, който го сменяте. Най-доброто време е 30 до 45 дни. Имайте предвид, че гел лака е изкуствено твърдо покритие, което в комбинация с неподходящи обувки е сигурна комбинация, която води до стягане/впиване на ноктите.
  5. Давайте почивка на краката си или ги раздвижвайте, ако работата ви е свързана с много стоне на стол. Често заради здравословни състояния краката отичат и се подуват.

 

Ако ви идват някакви въпроси на ум, не се колебайте да споделите в коментар!

Leave a Comment