Телефон: +359 89 665 1778   |      Имейл: barbsstyle@gmail.com
media

Нашите съвети за грижа за косата през зимата

През зимата е трудно да се подминат неизбежните сезонни промени, които често спомагат за загубата на хидратация на кожата, напуканите ни устни и суха, увредена коса. Въпреки това, с подходящите продукти и грижа, възстановяването на сухата и увредена коса не би трябвало да е никакъв проблем, нито пък да отнема много време. Просто започни със записване на час за безплатна консултация в салона, където ще ти препоръчаме подходящите продукти за твоята коса и скалп. Междувременно можеш да прочетеш за стъпките за поддържана здрава и хидратирана коса през цялата зима в следващите редове.

1. Шампоан - първото и най-важно нещо е да ти изберем подходящ шампоан, който не само да отмива добре косата, но и да позволява на скалпа да диша и предпазва от сърбеж и образуване на микро люспи, които спират растежа на косъма.

2. Използвай овлажнители, за да запазиш влагата на кожата и косъма. Времето има голямо влияние върху състоянието на косата ти, така че през зимата, когато студът е съчетан със сухата топлина на закрито, това може да причини изсъхване. Ние ти препоръчваме OROFLUIDO ORIGINAL ELIXIR веднъж седмично. Ще направи косата здрава, копринено гладка и лесна за разресване. Попива бързо и не утежнява.

3. Предпазвай от топлинно третиране косата със спрей за топлинна защита. Една от най-често срещаните грешки, които водят до суха коса през зимата е да не се използване подходящ вид защита преди изсушаване или оформяне на косата. Някои спрейове, които съдържат алкохол като съставка, допълнително изсушават косата. OROFLUIDO HEAT PROTECTOR е без алкохол и съдържа съществена хидратация, като същевременно намалява времето за изсушаване.

4. Подстригвай редовно косата си през зимата. Вярваме, че "Красотата е в поддръжката!" и препоръчваме на всеки 8 седмици леко подстригване на краищата за освежаване, а защо не и боядисване с малко по-светъл и по-богат тон през зимата, за да озарим тези по-мрачни дни!

5. Терапия за справяне с увредените краища. Препоръчваме ти две или три процедури по време на зимния период с терапията за възстановяване на KEUNE So Pure - 100% растително органична (прочети повече в нашия блог ). 

Терапията съдържа сертифицирано органично арганово масло, което защитава и овлажнява косата и скалпа с висока концентрация на витамини и омега-6. Екстракт от мента, осигурява естествен охлаждащ и освежаващ ефект върху скалпа. Подобрява кръвообращението и действа срещу косопад. Органично етерично масло от иланг-иланг – подхранва и стимулира растежа на косата. Има балансиращ ефект върху мастната обмяна на скалпа. Прави косъма видимо по-плътен и здрав от корена му до краищата и предотвратява заплитането на косата. Екстракт от семена на моринга – съдържа микропротеини, които значително укрепват косата - прави я добре подхранена и блестяща.

По време на празниците си склонна да пътуваш много по-често. За да поддържаш хидратация в различни климатични условия, продължавай да използваш OROFLUIDO ORIGINAL ELIXIR веднъж седмично, както и да подхранваш косъма с терапията KEUNE So Pure. Нашият съвет към теб е да използваш професионални и максимално чисти и органични продукти за коса. Също така давай на косата си почивен ден, когато и ти имаш почивен ден. Косата се нуждае от почивка също като теб!


А ти как се справяш с влиянието на студеното време върху косата ти? Сподели ни в коментар под статията. 

Последвай ни в Instagram, за да намериш още съвети за поддръжка на красотата отвътре и отвън, както и малко вдъхновение в студените дни :)

Подобни статии
Подобни продукти
Коментари: 0
Няма коментари
Оставете коментар

Вашият имейл адрес не може да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*