Телефон: +359 89 665 1778   |      Имейл: barbsstyle@gmail.com
media

Видове Маникюр

Необходимостта от добре поддържани ръце и нокти в добро здраве в съвременния свят е просто задължителна - това важи не само за жените, но и за мъжете. Чрез редовна грижа за ръцете си можете да постигнете много добри резултати. Ще ви разкажем за основните видове маникюр.

Класически маникюр

Класическият маникюр е все още най-често срещаният тип маникюр. Понякога се нарича "мокър" маникюр, тъй като по време на процедурата се използва вана с топла вода с малко сапун в нея. Процедурата е съвсем проста, класическият маникюр, който можете да направите у дома - това е нейното основно предимство. Кутикулата се отстранява с помощта на специални клещи и ножици и поради това съществува риск от нараняване и инфекция. След процедурата може да се появят финни разрези по кожата - това е един от най-неприятните недостатъци на класическия маникюр.

Европейски маникюр

Този тип маникюр е измислен в Европа, поради това обстоятелство той е получил името си. Особеността на този маникюр е, че при отстраняването на кутикулите не се използват ножици. Този метод се счита за най-безопасният и най-нежен, възможността за инфекция е практически невъзможна, тъй като по време на процедурата не се използват остри предмети. Кутикулата се обработва със специални емолиенти (крем или лосион), след което внимателно се изтегля от основата на нокътя с дървена пръчка. Европейският маникюр е идеален за тези, които отделят необходимото внимание на ръцете си и редовно посещават козметичен салон. За грубата кожа европейският маникюр не е подходящ.

Апаратен маникюр

Този тип маникюр е вариант на европейския. Процедурата на европейския маникюр се извършва със специален апарат и в края на процедурата специалните шлифовъчни фрези се въртят с висока скорост. За да направите такъв маникюр, трябва да се доверите на професионалистите, защото в случай на неправилно боравене с бързо въртящите се шлифовъчни фрези съществува опасност от сериозно увреждане на нокътната плоча. Процедурата се извършва на суха кожа и кожата се отстранява от инструмента, като не е задължително да се прилагат омекотители за кожичките. Също така, използвайки различни фрези, маникюристът извършва всички последващи операции, необходими за хигиенния маникюр.

Горещ маникюр

Ако имате крехки нокти, травматизирани кутикули, суха кожа на ръцете, то горещият маникюр може да ви помогне да постигнете добри резултати в грижата за кожата на ръцете и ноктите. За този тип маникюр за нокти се използва специален апарат, който има два режима на работа: режим на отопление и начин за поддържане на достигнатата температура. Също така, в топлия маникюр се използват пластмасови тави за еднократна употреба и медицински подхранващ лосион. Топлия маникюр се комбинира с класическия или европейския маникюр. Кутикулите се отстраняват с клещи за маникюр (в съчетание с класическия маникюр) или пръчки от портокалово дърво (в съчетание с европейския маникюр).

СПА маникюр

Спа-маникюрът е сложен процес за ноктите и кожата на ръцете. Меката струя премахва мъртвите кожни клетки, витамини и керамиди, подхранва кожата, специални средства омекотява и овлажнява кожата. Важна част от спа маникюра е нежен масаж на ръцете и върховете на пръстите. По време на спа маникюра, маникюристът използва различни ароматни масла, съчетаващи маникюра със сесия на ароматерапия.

Кутикула се обработва с традиционните оранжеви пръчици и емолиенти. Резултатът от спа маникюра е гладка кожа и силни нокти, а общото състояние на ръцете значително се подобрява. Положителните промени можете да оцените веднага след процедурата.

Вероятно по-често ще прибягвате до класически маникюр - той е многофункционален и ефикасен, този факт е извън съмнение.Въпреки това не пренебрегвайте останалите по-меки и пестящи видове маникюр, трябва да се опитате поне в името на разнообразието и опита.


Подобни продукти
Коментари: 0
Няма коментари
Оставете коментар

Вашият имейл адрес не може да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*