Телефон: +359 89 665 1778   |      Имейл: barbsstyle@gmail.com
media

Грижа за косата

Грижата за косата е общ термин за хигиена и козметика. За хигиената вече говорихме А сега ще разгледаме козметиката и по-конкретно грижата за косата, чрез козметичните продукти, които се предлагат.


Знаем, че в днешния забързан живот времето все по-рядко ви стига и трудно отделяте от него. По тази причина статията ни има за цел да ви помогне в избора на правилни продукти.

Повечето хора мият косите си 2-3 пъти седмично, някои по-често, други по-рядко. Но всеки използва шампоан, за да измие косата си и така идва нуждата от използването на продукт (грижа) за подхранване. Шампоанът, както вече знаем е средство за измиване и като такова той влияе на косата. Той измива от косъма и кожата на главата от себума, замърсяванията от въздуха, стилизиращите продукти, боята за коса и др.  За да възстановите загубите от косъма и да помогнете на косата да е здрава, еластична, лъскава, мека и т.н. се нуждаете от козметичните продукти. 

Дали ще куите професионални продукти от търговската мрежа - маски, балсами, терапии, олиа и други или ще изпозвате природни продукти, за да си направите сами вкъщи е ваше решение, но е важно да се грижите за косата си. Тук много хора биха влезли в спор, кой метод е по-добър. Но нашето професионално мнение е, че и двата варианта биха вършили работа, и за да разберете, кой от тях е за вас трябва да преминете Диагностика на косата.  След като знаете нуждите на вашите коса и скалп можете да изберете подходящата за вас маска или балсам.

Сами по себе си маската и балсама се различават единствено по гъстотата на продукта. Балсама е по-леката форма, която е подходяща за тънки коси, които често губят обема си бързо. А маските са по-подходящи за дебели, къдрави коси. Разбира се има и изключения :) 


Основните видове, които се предлагат на пазара са:

  • нормална -  този вид е подходяща за тънки без, обем коси, естествени (не боядисвани)
  • за суха коса - подходяща е за естествени коси, които по дължината губят блясък и са сухи.
  • за боядисана коса - подходяща за боядисвана коса или за естествени коси през лятото, които са сколонни, към изсветляване.
  • за изтощена коса (химически третирана) - този вид маски често съдържа кератин и се препоръчва на изсветлявани (с кичури или цялостно обезцветени) коси, цъфтящи, късащи се или боядисани със изсветляващи бои над 3 тона от естествения.


Терапия за коса - това е "тежката артилерия", както обичаме да казваме :) 

Има случаи, в които сама вкъщи не успяваш да се грижиш достатъчно за косата си. Това може да се дължи на - тежкото състояние на косата или липса на време за грижа. Тогава на помощ идват терапиите в салона, които вършат чудеса, а след това поддръжката вкъщи става много по-лесна.

Подобни статии
Подобни продукти
Коментари: 0
Няма коментари
Оставете коментар

Вашият имейл адрес не може да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*